tisdag 29 juli 2008

Små ytte pytte byxor!!!

Måste bara få visa två små ytte pytte byxor, jag dom sydde lite snabbt nu när vi är hemma för att tvätta o städa husvagnen o betala dom roliga räkningarna.
Dom är i storlek 50!!!
Så söta, mina barn har gått på st 56 direkt när dom varit nyfödda så därför var det lite roligt att sy dessa i st 50. Perfekta som presenter!
Mönster från Ottobre nr 5/2006 detsamma som jag använt till dom andra ugglemidjebyxorna.

Stickad blåflammig babybyxa

På semester i husvagnen kan jag ju inte sy på symaskinerna, då får man sticka istället!
Passade på att göra byxan till omolottkoftan jag gjort tidigare, mönstret kommer ifrån Stickat/virkat utgiven av DMC creative world, petra.


Tycker det blev ett par söta byxor med knyt på axlarna, och blev ett fint set ihop!

torsdag 10 juli 2008

Raggsockor

Jag brukar gå på en handarbetsträff en gång i månaden i garnaffären i stan, det var en där som skulle sticka ett par raggsockor med rutor på skaftet. Tyckte det såg så fint och tufft ut, lite annorlunda mot vanliga raggsockor. Efter att ha sett henne sticka började jag prova själv lite, kom på hur man gjorde och stickade dessa sockor till Trollet utan mönster genom att prova mig fram. Blev nöjd med resultatet, dock så lessnade den andre... hon tyckte dom var så svåra att sticka.

Jacka och byxa till dockan

Har haft tankar ett tag på att sy en typ munkjacka och ett par byxor åt Trollets docka, klippte och sydde på frihand. Blev nöjd med resultatet!
Fint på dockan var det också!


måndag 7 juli 2008

Ugglemössa och byxa, en present!

Prinsessan har en kompis som blev storasyster igår till en liten tjej, hon ville absolut ge bort ett par ugglebyxor med cerisa muddar, tyckte det såg lite ut så jag sydde en mössa till på frihand.

Mössan med knutar på.

Mössan oknuten!


midjebyxorna sydda i storlek 62.




Bodysar till ugglebyxor!

Självklart måste man ju ha en body till byxorna! Provade lite lite olika varianter, denna från ottobre nr 6/2007 modell nr 5 st 62. Tycker om modellen, men det är kämpigt med tryckknapparna.

Fint set tycker jag!

Röd body, mönster från ottobre nr 5/2006 modell nr 1. Tycker väldigt mycket om denna färgen och kombination.


Ett till fint set!


Cerisa kanter på bodyn, samma modell som ovan.



Ett till fint set!

Brun body, jag måste erkänna att jag är svag för brunt!


Ett till fint set!

Familjen var tvungen att beundra mina alster och säga vilken som var finast!
Bruna ugglor med cerisa kanter sa tjejerna,
rött sa maken och en av sönerna.









Nu har även jag drabbats av ugglefeber! (byxor)

Efter att ha sett uggletyget på många bloggar föll även jag för det, och köpte lite av det!
Sen var jag tvungen att testa att sy i det på en gång, för att få pröva olika kombinationer!
Först blev det röda ugglor och turkosa muddar. mönster från ottobre nr 5/2006 modell nr 3 och st 62.

Röda ugglor med röda muddar!


Bruna ugglor med cerisa muddar!


Och till sist bruna ugglor med bruna muddar!



Ser lite läckert ut!




Hmmm undrar om man ska sy fler att sälja? Dom ser så fina ut, tycker verkligen om dom!





Skjortor och hängselbyxor i st 62 och 68

Har sytt en blus i st 62, mönstret kommer från ottobre nr 3/2002 modell nr 5. Dock så la jag till en "typ" manchettkant som modell nr 7 hade i samma tidning.
Tyget kommer från Stoff o Stil, bäckenbölja tyg. Tycker det är en söt modell.

Till skjortan sydde jag hängselbyxor, modellen kommer från Ottobre nr 3/2002 modell nr 8. Tyget kommer från Stoff o stil, babycord med lite bäckenböljatyg som foder.

Även fickorna fodrade jag!



Ett sött set i st 62!


3 set blev det ljusblått i st 62 och cerist och turkost i st 68.




Grå/orange tights st 62

Äldsta dottern rensade sin garderob, hade ett linne som hon köpt i ett infall och sedan inte använt. Tyckte dock att tyget såg lite tufft ut, och att det skulle passa som ett par babytights likagärna som den skulle slängas eller lämnas till insamling.

Grå fårtröja


Även detta är en favorit tröja som jag gjort många av, har garn liggande till en tröja i 4-års storlek. Har gjort den i storlekarna 6 mån, 1 år, 2 år, har även gjort flera som jag gett bort. Tycker det är en tuff men ändå enkel och neutraltröja som kan passa till mycket. Den är stickad i Svarta Fårets acryl babygarn.

Gul spets kofta

Denna kofta har jag också gjort många av, och även gett bort ett par koftor. Älskar mönstret som är fint och lite klassiskt, och till det en virkad hatt. Oftast viker jag upp brättet framtill, fast barnen drar ofta bara på sig hatten med brättet ner. Stickad på stickor 2½-3 i rent bomullsgarn som man ofta virkar i, tycker dock inte att det blev vare sig hårt eller stelt.

Norsk ulltröja

Denna tröja gjorde jag till min äldsta dotter när hon var ca 2½ år, nu är det Trollet som använder den. Mönstret kommer från Sandnes liksom garnet, kan verkligen rekomendera att ska man göra en "lusekofta" så är det värt att kosta på sig riktigt ullgarn. Det som jag har stickat denna i är superwash behandlat (tror det heter så) så att den även tål maskintvätt!
Denna tröja är tvättad ett antal gånger i maskin, det viktiga är dock att ha ulltvättmedel så att det löser upp sig ordentligt.
Har även gjort den i färgkombinationerna Gammal-ljusblå/grå/vit och Mossgrön/grå/vit och Mörklila/grå/vit. En klassisk tröja i lite modern tappning eftersom det är lite andra färger på den.

Två fin tröjor

En rosa fintröja som jag gjorde till Prinssessan när hon var 2 år, nu är det Trollet som har denna tröja.

Liksom denna änlatröja, båda träjorna är stickade i bomullsgarn och mönstren kommer från stick/virk häften dom DMC har gett ut. Det enda trista är att det kan vara svårt att få tag på dessa häften så om nån vill ha mönstren så kanske jag kan kopiera, om man skriver en komentar!


Blåmelerad baby omolottkofta


Jag har just gjort klar en kofta i st 3 månader, den är stickad i Järbo bomullsgarn på stickor 2½. Mönstret kommer från ett häfte som heter Stickat7virkat utgiven av DMC creative world, petra. För dom som tycker om enkla, fina, klassiska stickade tröjor, koftor och babyset kan jag verkligen rekomendera denna stickbok. Dock gjorde jag en annan kant runt koftan än den som stod i beskrivningen.