måndag 6 oktober 2008

Blus i bäckenbölja tyg st 62/68

Jag har alltid varit lite svag för smock, dom engelska smockbroderierna man kan se på babykläder tycker jag är så fina. Är sugen på att testa sånt själv nån gång när jag finner mönster på det!
Men eftersom jag inte har mönster på äkta "vara" så lekte jag lite med resårtråd, blir ju en smockliknande effekt av det. Gjorde ett eget blusmönster i ca storlek 62/68, en enkel modell som kan passa på till vardag och fest.

Knäppningen hade jag på baksidan, 3 st pärlemor knappar inköpta på stoff o stil där även tyget (cerist bäckenbölja tyg) är inköpt. Mönstret är eget påhitt.


Tycker blusen är fin med dessa byxor som jag sytt tidigare!


söndag 5 oktober 2008

Gul randigt förkläde

Jag har även sytt ett förkläde, det är sytt i ett stycke.
Ville bara prova lite, då det verkar som om dom är på gång att bli moderna igen.

Tyckte det blev ganska sött!
Tyget fyndade jag i en affär i Högsby som säljer begagnade kläder, gardiner och lite tyger.
En enkel klänning att bara sätta över en tröja och byxa.


Här är mönstret jag använde mig av, det är min mammas som jag "lånat" nån gång för länge sedan som hon haft sen jag var liten. Är även sugen att sy den blå byxan på bilden, i detta gulrandiga tyg. Storleken på mönstret är 6-12 månader, men som alltid med kläder och mönster från 60-70 talet så tycker jag att förklädet är lite kort som klänning, men med en byxa under så tror jag det bli fint! Funderar även på att prova och förlänga förklädet lite så det blir mer klänning av det.Småkryps kofta!

Även denna kofta gjordes då Trollet var liten till Prinsessan, även denna är i st 4 år.
Gjorde även en mintgrön och lite mörkare mintgrön till Trollet.
Men nu är det Trollet som använder även denna kofta, hon är bara 2½ år men ganska stor så därför kan hon ha den redan nu.
Den är stickad i Harlekin bomullsgarn, och mönster från Sandnes Mandarin Petit nr 0205,
jag bara älskar dessa mönster från Sandnes. Tyvärr är det inte så lätt att få tag på dom alla gånger, men dom är såååå fina.

Stickad hjärt tröja

När Trollet var några månader så gjorde jag denna tröjan till Prinsessan i st 4 år, och en till Trollet i st 6 månader fast hennes tröja var mest lila o lite gul vid muddarna.
Men nu är det Trollet som har denna tröja, tycker den är så glad o fin.
Den är stickad i Harlekin bomullsgarn, tyvärr har det utgått men jag hade turen att komma över en massa sånt garn till bra pris.

Mönstret kommer från denna bok, men jag gjorde ett eget hjärta istället för stjärnan.
Är man bara lite stickvan kan jag verkligen rekomendera denna bok som har många härliga mönster.


Trollet har fått en uggletröja!

Ett surt Troll som vill åka och bada och inte posera i uggletröjan!

När jag köpte uggletyget tyckte jag det var så fint, men tyckte inte det passade till Trollet som tröja var rädd att det skulle bli pyamasstuk av det då. Men så fick jag för mig att tiden var mogen hon skulle få en uggletröja, dock med cerisa muddar och turkos dekorsöm.
Sömmen jag använde som dekoration.
Uggletyg från jofotex, muddtyg från stoff o stil och tröjmönster från Ottobre nr 3/2002
modell 21.
Blev nöjd, kanske att tröjan kunde gått mer över rumpan. Men kanske det bara är jag som gillar långa tröjor, den är ju inte för kort heller... .
prinsessan och Trollet i lövhögen

Äldsta sonen även kallad "plutten" som liten var ute med sina systrar en stund förra helgen, han tog några bilder på sina systrar när dom "myste" i lövhögen.
Tyckte denna bild var så härlig!