fredag 21 november 2008

Jag kommer vara borta ett tag.

Vår dator är trasig och ska på lagning, därför försvinner jag 2-3 veckor. Har dock nya alster på gång, så vi får se vad som är klart tills jag är tillbaka.

tisdag 18 november 2008

Varför jag inte säljer hur som helst.

Jag tar mina bilder med min mobilkamera, tyckte detta set blev så sött så jag visade bilden på mobilen för 3 arbetskamrater igår på jobbet. Jobbar inom en industri, så det är mest killar. Men på mitt skift är vi 4 tjejer, jag och 3 från före detta jugoslavien. Dom är runt 28-30 år och handarbetar inte. Däremot har dom varit på mig för att jag ska sy gardiner, shorts och en fin sidenklänning, dock tackade jag nej vilket gjorde dom lite griniga på mig.
Den ena tjejen berättar att hennes kusin ska få barn i slutet av denna månad och frågar genast om hon får köpa setet om det blir en tjej?
Jag säger att det är inte till salu, för det ligger alldeles för mycket arbete bakom (har jobbat med det i ca 1½ månad, kanske runt 20-30 timmar mer eller mindre effektivt).
Hon frågar vad det skulle kosta om jag skulle sälja det?
Tja 300-400 kr minst, hon bara tittar på mig... men om jag köper garn själv?
Jag berättar att garnkostnaden på det jag stickat är ca 50 kr, arbetskostnaden går inte ens att beräkna.
Hon tittar bara på mig, vi är inte nära vänner så att säga, så jag ser nästan att hon tycker jag är dum för så mycket kan man ju inte ta betalt... .
Av den anledningen har jag svårt att sälja saker, de flesta förstår inte vilket jobb som ligger bakom och hur lång tid det tagit att göra sakerna.
Sen så är det ju faktiskt så att jag även har 6 barn som är mellan 2½- 16½ år och jobbar heltid, så all tid i världen har jag ju inte till att pyssla heller.
Då vill jag göra saker som JAG VILL göra när jag har tid att pyssla, saker jag känner att jag mår bra av att få göra. Det är ju i mitt pyssel som jag hämtar min kraft att orka med.

måndag 17 november 2008

Stickat rosa babyskryt set!!!

Ja, jag kallar detta set för ett "skryt set". Gjorde ett när jag väntade Prinsessan som även Trollet använde, fast det var i ett svagt gulfärgat garn. Sista månaden har jag jobbat med detta set, tycker det är ett jättefint flickset.
Mössa med fin kant, hjärtan och sidenband.


Ett par söta sockar till.

En söt kofta, utan sidenbanden, så man ser hur ärmarna ser ut.


Koftan med sidenbanden i, tycker kragen på koftan är så fin. Detta är dock ingen kofta som jag gett bort någon gång, det är så mycket arbete bakom.


Tycker setet blev så fint, lyckades lite med ljuset på bilden med!!!
Känner mig stolt över detta set!

Närbild på kragen som man stickar ihop med halskanten, kragen är likadan som nederkanten på koftan.

Rutmönstret på koftan.

Kanten och hjärtat, likadant både på koftan och mössan. På sockarna är det bara nederkanten.
Eftersom detta bara är stickat för "nöjes skull" så är det gjort i acrylgarn, helst skulle jag enbart vilja sticka i bomullsgarn och ullgarn men det har jag inte råd med.
Så det är stickat i ett babyacrylgarn som jag köpt på en marknad.
Mönstret kommer från Sandnes Lanett babyhefte nr 7 (art nr 9715)
Stickat på stickor 2½
Detta set är stickat i storleken 3-6 månader.

Stickat rosa babyflickset

När jag väntade trollet så mådde jag inte så bra psykiskt, då stickade jag och sydde mycket till bebben i magen bland annat denna dress.
En gammelrosa tröja med broderade blommor på,

även ett par shorts hörde till. Dom fick en liten blomma på ena benet.


Tyckte mycket om detta set och använde det till mitt Troll.
Mönster kommer från
Stickat/virkat
PETRA 2
DMC Creative World.
Det tråkiga är att det inte är lätt att få tag på detta häfte, men det är fina saker i det.
Garn är Järbos bomullsgarn som brukar finnas i mataffärer, stickat på stickor 2½ och 3.
Gjorde dock en ändring av nederkanterna som egentligen ska vara med mer mönster och längre, jag tycker mer om denna enkla kant.


Stickad mönstrad babymössa

När Trollet var liten fick jag lust att göra en tunnare mössa till henne, hade sett ett så fint mönster på en kofta på drops sida med gratisbeskrivningar. Tog mönstret från koftan och stickade lite som jag tyckte, blev jättenöjd! Använde denna mössa jättemycket på Trollet för den var tunn, rejäl och mjuk och skön också var hon så söt i den. Hittade mössan då jag röjde i klädkammaren.


En närbild av mönstert, upptäckte efteråt när jag tittade närmare på mönstert att det egentligen skulle vara en färg till med i mitten av mönstret. Tyckte dock att den blev fin ändå, hade den mycket till en vind overall jag sytt till Trollet som var svagt, svagt beige med fleccefoder i sammar färg. Storleken är ca 3-6 månader, stickad i tunnt bomullsgarn som jag hade hemma på stickor 2½, egentligen tunnt virkgarn fast jag brukar även sticka i sånt garn.
Mönstert som sagt från Drops hemsida med gratismönster, är egentligen ett koftmönster med en krage på.

Stickad röd/vit norsk tröja

Jag har just läst en bok om att städa med feng shu, vädligt inspirerande. röjde lite i klädkammaren, 8 kassar barnkläder är nu borta!!!
Samtidigt så tittade jag ju lite i kartonger hittade denna tröja som jag gjort till min äldsta "skrutthönan" när hon var ca 6 år, tyvärr var den lite liten i storleken för henne så hon använde den knappt. Trollet drog på sig den av bara farten, satt fint lite stor men den funkar så nu har hon den.
Stickad av norskt ullgarn efter en norskbeskrivning, dock gjorde jag en egen öppning i halsen då det inte fanns på mönstret.

Resår smocken på blusen

Till alla som undrar kan jag säga, ja jag lever. Fast det har varit lite tufft ett tag då jag fått veta att min visstidsanställning upphör i mitten av januari, men jag ska ta tag i både att sticka och sy då det gör att jag mår så mycke bättre när jag mått dåligt.
Jag fick frågan av en hur jag gjorde då jag gjorde resår smocken, jag klippte ut ett framstycke lite extra brett upptill. Klippte ungefärlig form, tog barnens resårtråd som dom har till pärlor (förlåt ska köpa ny) drog den lätt och sicksackade fat med smal sicksack. Tog ett ungefärligt avstånd och sicksackade fast nästa tråd, höll tråden på ett ungefär lika spänd hela tiden. När jag var klar klippte jag en lite bättre form på framstycket och även halsringningen.