torsdag 21 mars 2013

Tröja st 3 månader

Nu är tröjan helt klar!
Den är stickad på frihand, av restgarner - så alla ränderna är komponerade för att få garnet att räcka, och passa mössan jag gjort tidigare!
Stickad i bomullsgarn 8/4, på stickor 3. En enkel lättskött tröja.






tisdag 19 mars 2013

Riktig restgarnströja st 3 mån

Håller på med en tröja av restgarnerna som är tänkta att passa en av mössorna som jag gjort.
Mönstret är eget, stickat på frihand. Försökte få med ränderna från mössan, känner mig ganska nöjd med resultatet - nu ska jag sy ihop den!


torsdag 14 mars 2013

Gett bort o sålt o gjort ny!

Den ljusrosa/vitrandiga mössan gav jag till en arbetskamrat som present, den svarta/vita/blå mössan skickades till barnens lilla kusin.
Och min favorit den limegröna/röda/cerisa, den sålde jag efter lite snabbt övevägande till en av mammorna på M-s dagis. Tänkte lite snabbt att jag ju kunde sticka en till sån mössa, så det gjorde jag idag - tänkte göra en kofta till den sen också!
Kände att jag ville träna lite på att sälja nåt jag gjort, och sätta ett pris på nåt jag gjort - sånt är inte alltid lätt! Sålde den för 100 kr!



fredag 8 mars 2013

Gjort en kofta till en av mössorna! St 3 mån

Har stickat en kofta till en av dom randiga mössorna!
Koftan är stickad på frihand, från halsen och ner. För att få halsen högre bak, blev dom översta ränderna smalare vid framstycket och bredare på bakstycket. Stickade som man gör för att få byxor högre i ryggen, vände när det var ca 1/3 maskor kvar på stickan och stickade tillbaks. Randen efter vände jag lite senare, så att halsen sluttar framåt.
Plockade upp ränderna från mössan, men gjorde dom lite bredare. Behöll den lila resårkanten från mössan, på alla kanter. Jag stickade ärmarna på strumpstickor, så det blev inget att sy ihop bara att fästa trådar när koftan var klar!






torsdag 7 mars 2013

Fler mössor!

Kunde inte låta bli, blev några till mössor - och en av dom andra har flyttat till en liten tjej som heter Meja!
Lite annan randning och man får en annan mössa!
Tycker verkligen om dessa, provade att sticka en i mohaer garn och den blev mer luden och så varm!