onsdag 30 april 2008

Pippitröja


Pippitröjan är en favorit hos mig, denna tröja i st 2 år blev klar den 23 mars. Har även gjort den i storlekarna 6 mån, 1 år, 4 år och 6 år, och nu även i 2-års storlek. Har även gjort 2 sådana här tröjor och gett bort till en bekant.
Den är stickad av ett av mina favorit garn som heter Tilda som Svarta Fåret tillverkar, mönstret är från ett häfte som heter "Sticka eller virka klassisk design med Tilda" utgiven av Svarta Fåret.
Det jag ändrat på är armarna som i beskrivningen är väldigt smala, har börjat alla ärmar med mer maskor än vad som står och ökat på lite oftare i sidorna tills jag får den bredd som jag vill ha.
Stickar även tröjorna på rundsticka så slipper jag sy två sidosömmar, stickar även ihop axlarna (dels slipper jag sy men tycker även att det blir snyggare). När jag stickar ihop axlarna tar jag en maska från bak respektive framstycke varanann gång, stickar sedan ihop första 2 maskorna. Men sedan blir det 3 maskor tills dom är slut på axeln.
Även Snoddarna är stickade, lägg upp 6 msk på en tunn strumpsticka. Sticka sedan bara rätt, sticka ett varv dra tråden bakom arbetet och sticka ett rätt varv igen från samma håll. Dra lätt i snodden och du får en stadig stabil snodd.

2 kommentarer:

Linnea sa...

hur gjorde du vid armarna om du stickade på rundstickor? jag ska försöka mig på att sticka pippitröjan i jul så det vore intressant att veta.

Hälsn Linnea

kan du inte maila mig på lajnia@gmail.com?

Mamma Maud sa...

Du har inget mönster att dela med dig på Pippitröjan i Tilda gsrn