tisdag 5 februari 2013

Lek med garn och babyhjälmar!

Har lekt med restgarner jag har hemma och stickat babyhjälmar! St. 3 mån utom den mörkgröna o blårandiga som blev lite större. Stickade i bomullsgarn på stickor 3.

Jag tog ett mönster från ett sandnes häfte som heter lanett baby 0914, Tema 3, modell c.

Dock så tog jag bara maskantal och ökningar och minskningar därfrån, lägger inte ut dom här vet inte om dom tillhör sandnes? Tror det!
Vet att på drops hemsida finns gratis mönster, och hos Cecilias handarbetskorg finns ett gratismönster http://cecilias-sida.blogspot.se/2009/12/slatstickad-bebishjalm-utan-som.html .

Sen gjorde jag min egna variant (i mönstret var det inte enbart slätstickning), jag stickade 6 varv resårstickning 2 räta och 2 aviga, anpassade mönstret lite för att få jämt antal med resåren så därför minskade jag 3 maskor som jag sedan plockade upp på första slätavarvet. Sen började det roliga att kombinera färger på kanten och ränderna, blir ju helt olika mössor beroende på vad man väljer. Den vita gjorde jag enfärgad och broderade ett hjärta på.
Gjorde mina ränder som jag ville ha dom några fick bredare ränder och några smalare ränder, stickade på rundsticka och slapp sömmar, och ökade och minskade enligt mönstret, bara att fästa trådar när allt var klart och tvinna snoddar.
Man ser ganska bra på den vita mössan hur den är stickad, och jag har äntligen lärt mig ta ihop 3 maskor på rätt sätt!!!

Bara fantasin sätter ju gränser, så det gäller ju att testa lite! :)

Kommer säkert även göra koftor till några av mössorna såsmåningom... , till den ljusblå/mintgröna har jag redan en tröja! Och till den mörkgröna/blårandiga har jag ett par byxor som jag gjorde då jag väntade min minsta (dom är använda o tvättade därför är det lite färgskillnad på kortet jag kommer lägga ut), dom gjorde jag på frihand men stoff o stil kom hösten efteråt ut med ett väldigt snarlikt mönster på byxorna så det finns där om nån är sugen på dom!
Ska lägga ut ett eget inlägg med alla bilderna på mössorna, här är bara några få så det blir lättare att läsa o se!2 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, så fina hjälmar du gjort! (Kul att du länkar till min blogg!)
Tossorna var lite trixiga, jag är inte så van att virka och jag hade problem med att riktigt få till det så det blev snyggt. Mönstret finns på http://bonitapatterns.com/, där finns en mass skojiga krokodilfjälls-virkningar!

Blogger sa...

There is shocking news in the sports betting industry.

It's been said that any bettor needs to look at this,

Watch this now or quit betting on sports...

Sports Cash System - SPORTS CASINO ROBOT