lördag 8 juni 2013

Besökt ullcentrum!

Igår besökte jag ullcentrum som ligger i Löttorp på Öland (norra delen), vi har ställt vår husvagn på en camping i området där uppe.
Fanns mycket fint där, kommer nog bli mer besök där och lite mer shopping. Är nyfiken på att sticka något i deras ull, och lära mig hur man kan tvätta obehandlad ull i tvättmaskin! Tydligen gick det sa hon i affären, jag har bara stickat i superwash behandlad ull för att slippa ledsamheter när jag tvättar. Men mycket fina saker hade dom, mycke fina garner. Jag köpte med ett stickhäfte som jag läst mycket om på nätet i det sista, många fina enkla modeller fanns i häftet! Ska prova att sticka nåt när jag kommer hem, med nåt av dom garnerna. Tycker om mönster där det bara angetts stickstorlek och antal maskor, och man själv uppmanas välja garnsort ull, bomull, lin eller acryl. Acryl tror jag inte stod med, men tycker man om det går det ju fint att sticka i det också! :)
Babystickning på stickor 3 heter häftet


2 kommentarer:

Syserine sa...

Jag har precis fått hem garnet derifrån! Så vackra. Och blir mjukare efter tvätt tror jag. Jag stickar nästan enbart av obehandlad ull, tycker det är bäst, ffa håller plaggene formen, bättre smutsavvisning och skönare helt enkelt. Ocj jag tvättar alltid i maskin. På handtvätt program, 30 grader (40 då filtar de ti hop sig) med ulltvättmedel. Inga problem alls. Visjö från Östergötland ullspinneri är jo annars mitt favoritgarn, svensk, hur mjukt som helst, vackra färger. Lycka till!

6-barns mamma sa...

Nu blev jag ännu mer nyfiken på att prova deras garn, vad för sort brukar du köpa därifrån?