fredag 31 maj 2013

Nu är tröjan till M helt klar st.4-5 år

Nu är tröjan till M helt klar!

Blev så nöjd med den, blev jättefin på och tjejernas tröjor matchar så fint ihop. S fick grå/lila färg, K fick rosa och M mer lila/rosa. Det enda jag är lite missnöjd med är att garnet blivit sämre i kvaliten, stickade tröjor till dom äldsta i Karisma från drops för ca 17-15 år sedan. Blev jättefina tröjor som M använder än idag, och det känns verkligen kvalite i dom. Dom är lika fina idag som när jag stickade dom och då är dom ändå maskintvättade flera gånger.

Dom jag gjort nu känns mer tunna o sladdriga liksom, verkar bli mer noppiga - trist!
Jag tycker om när dom blir så där tjocka, stadiga, rejäla o varma och man verkligen känner att dom här kommer hålla länge!

Finns det någon som kan rekomendera ett sånt ullgarn, som även går att maskintvätta?

Blir överraskad om dessa tröjor kommer att hålla o kunna ärvas av eventuella barnbarn, så som dom jag stickat till mina äldsta barn gjort.
Hörde nån säga nåt om på en facebook sida, nåt om att dom ändrat stickrekomendationen. Typ att rekomenderade dom stickor 3 el 3,5 då, så är det ändrat till stickor 4 eller 4,5 nu? Vet inte om det stämmer, för att plaggen ska bli mjukare och luftigare. Jag har garn till en grön tröja också, tänkte sticka en i grönt till M först men ändrade mig och köpte nytt garn till henne. Kanske borde testa att sticka den gröna på tunnare stickor, gör ju inget vilken storlek det blir då det får bli en present tröja! :)

Annars så blev tröjorna så fina och jag tycker om dom!

Stickad i karisma från drops.
Mönstret finns att hämta gratis från drops hemsida.


söndag 26 maj 2013

Tröjan till M!

Stickar på tröjan till M, håller på med sista ärmen - snart klar!
Här kommer en tjuvtitt!
Garnet är drops karisma och mönstret finns på deras hemsida.
Tjejernas tröja passar fint ihop!söndag 19 maj 2013

En glad vårmössa till M!

En glad vårmössa till M har jag stickat på frihand.
När jag såg garnet på Ica maxi, kände jag direkt att det skulle bli en fin mössa till M.
Hon har använt den mycket, och tycker om den!

Mönster eget och garn i acryl  från Ica maxi.

Blev så förtjust i färgerna brevid varandra, så klara o glada påskfärger! Det var påskmat vi skulle handla när jag köpte dom!fredag 17 maj 2013

Jag har sytt!!!!

Jag har sytt idag!
Det känns stort, för det var så länge sedan jag gjorde det sist. Var verkligen länge sedan jag sydde något åt barnen, nu blev det en midsommarklänning åt M.

Jag har sytt liknande tidigare, men inte varit helt nöjd. Nu är jag nöjd, så jättenöjd!
Jag ändrade oket lite, så det blev bättre form och dom röda kanterna drog jag mer i och gjorde smalare. Sedan sydde jag på lite band på oket, på kjolen la jag vikta veck istället för att rynka som jag gjort tidigare. Kjolen fick också mer vidd, blev så nöjd så nöjd! :)

Tyget är muddväv från stoff&stil
Mönstret är mitt egna.

Den smalare klänningen är den gamla jag sytt, och den med band på oket den nya klänningen. Den gamla kommer jag använda mer till vardags och dagis.
onsdag 15 maj 2013

K-s tröja är klar! St.10 år

Nu är tröjan till K klar!
Jag blev jättenöjd med den, K är också nöjd! Tycker om att sticka dessa tröjor från halsen och ner, jag stickar dom så att jag inte får några sömmar att sy ihop.
Har inte gjort några större ändringar, jag har stickat resåren på samma stickstorlek som de släta styckena och jag lägger inte upp extra maskor på resåren utan har samma maskantal som de släta styckena. Tycker att resåren liksom blir för stor om man lägger upp extra där!
Stickad i drops Karisma och mönstret finns att hämta gratis på Drops hemsida.