måndag 25 augusti 2008

köpt en underbar filt!

Måste bara få visa vilken underbar filt som jag fått köpa av gobligoblisyr.blogspot.com.
Är bara så "kär" i den, så jag var tvungen att köpa den fast jag inte har någon bebis.
Får spara den till någon speciell person!

söndag 24 augusti 2008

Rosa plychjacka

Till byxan i förra inlägget gjorde jag även en jacka, allt gick bra tills kantbandet skulle på. Jag är ju lite lat av mig, så därför nålade jag inte för att få det jämt runt utan sydde på "känn".
Blev inte bra... ena framstycket blev längre än det andra... testade att sy på dragkedja, kanske det inte skulle synas så mycket... .
Ena sidan har ett vecka vid halsen, och längre bit nedanför dragkjedjan... blev inte nöjd.
Så kvällen efter efter mycket funderande åkte ändå sprättkniven fram.

Blev mer nöjd med jackan nu, nu kan jag ju ge bort den om jag vill.
Men känner mig inte helt nöjd faktiskt, nästa gång ska jag vara mer noggrann med kantbandet.
Tyg från stoff o stil, mönster från Ottobre nr 3/2006 modell nr 7 storlek 68.
Tycker byxorna är korta i benen i förhållande till jackan, satte i dragkjedja istället för tryckknappar som det var i mönstret, fodrade även luvan med bäckenbölja tyg.
Är lite sugen att testa att sy detta set i ett stadigare tyg, ska se om jag får tag på nåt fint.


Jackan o byxan ihop, blev rätt fint kan säkert vara skönt på en bebis en sommarkväll eller varm höstdag. Blev ändå rätt nöjd när jag ser dom ihop.



Rosa plychbyxa

Sydde även en rosa plychbyxa förra helgen.
Allt tyg från stoff o stil, cerist.
Mönster från Ottobre nr 3/2006 modell nr 6 storlek 68.
tyckte byxan var lätt att sy, påminner lite om dom jag gjort tidigare. Dock är midjemudden bredare, så jag satte i ett lite bredare resårband. Detta är i storlek 68, tyckte storleken är som den andra modellen som är 62.
Är väldigt nöjd faktiskt!

lördag 23 augusti 2008

Röd ugglesparkdräkt

Efter att ha sett denna byxa uppsydd på andra bloggar ville jag testa att sy en själv med, använde det röda uggletyget från jofotex och röd mudd från stoff o stil.
Tyckte om modellen, fast jag ska testa igen och då göra benen lite vidare. Tyckte det var smala ben till en vid överdel. Är dock inte nöjd med den röda kantbanden, provade att sy på ett annat sätt än jag brukar. Nej, är inte nöjd med den. Fast tänker inte göra om den just nu, tyckte den var söt ändå.
Mönster från Ottobre nr 6/2007 modell nr 3 storlek 56.

Tvättlappar... .

Ja, faktiskt så sydde jag tvättlappar! Har gjort tidigare i flanell, men så såg Trollet att jag kastade tvättlappar när jag bytte på henne, då har hon ibland tagit tvättlappar använt o blött ner o sedan kastat!!! Fast skillnaden var den att jag kastade engångstvättlappar, trollet kastade sådana som jag sytt i flanell... .
Det är inte lätt alla gånger när man är liten, upptäckte en dag att nån kastat flera flanelltvättlappat i sophinken samtidigt som jag ett tag tyckt att det försvunnit tvättlappar.
Dessa kommer från en gammal handduk som jag fick i typ 7-9 års ålder, typ 31-34 år gammal!!!
Köpt på Ikea, fast när jag fick den var färgerna riktigt klara med en gul rand emellan också, förstår inte varför just den randen blivit så sliten att den är helt borta, men så är det.
Nu är det tvättlappar istället, fyrkantiga typ 20 gånger 20 cm också har jag bara sytt med overlocken runt och äntligen fått några fler tvättlappar.

Röd ugglebody till röda ytte pytte byxorna

Sydde en röd body till dom röda byxorna, har gjort en exakt likadan body tidigare i storlek 62. Denna body har bara storlek 50!!!
Tyget kommer från jofotex och stoff o stil, mönster från Ottobre nr 5/2006 modell nr 1 storlek 50.


Även detta set tycker jag blev så fint!
Tänk bara storlek 50!


Tröja till dom bruna ytte pytte byxorna

Ville ha en liten tröja till dom små byxorna som jag sytt, blev en med omolottöppning på axlarna. Tyvärr börjar mina tryckknappsband ta slut, därför blev det en tröja.
Är samma bodymönster som jag använt tidigare, men jag gjorde en tröja istället. Fast jag ska snart beställa mer tryckknappsband, dom är sååå smidiga!
Mönster från Ottobre nr 5/2006 modell nr 1 st 50, fast omgjort till en tröja.

Blev ganska sött ihop!


Blå plychbyxa st 62

Hde en sy helg förra helgen, så nu kan jag blogga lite om det jag sytt.
En blå plychbyxa sydd i tyg som jag fått av min mamma, egentligen var det utklippt till en tröja, men det bidde ett par byxor!
Mönster från Ottobre nr 5/2006 modell nr 3 storlek 62.
Trikån är turkos och kommer från stoff o stil.

onsdag 13 augusti 2008

Blå stickad baby kofta och baby hjälm i st 6-9 månader

Nästa alster som gjordes under semestern blev denna kofta, stickad i mandarin petit garn från sandnes i Norge, rent bomullsgarn. Mönstret kommer från Drops på internet, dock ska det egentligen vara mosstickning på koftan. Gjorde en kofta i natur färgat garn när Trollet var liten, stickade den i mosstickning, ville prova enbart rätstickning denna gång. Funderar även på om denna kofta kan vara fin om man stickar i räta och aviga rutor... kanske jag provar en sådan modell en annan gång. Koftan blev klar när vi var hos min ena syster i Örebro, tyckte det blev så fint när jag fotade koftan i deras ena cementtrapp (dom bor i ett gammalt skolhus).


Till koftan var det en mössa i denna hjälmmodell, en gammal modell av mössa som är mordern nu med. Inte mycket att säga om den.

Blev ett fint set ihop, ett enkelt klassiskt pojkset i storlek 6 månader!