tisdag 13 januari 2009

Nu är den ljusblå koftan klar! St 3-6 månader

Mössan, en enkel småbarnsmösssa. Dock har jag gjort om mönstret, man ska egentligen sticka det mönstrade först. Plocka upp maskor och sticka resårkanten runt mössan och avsluta med "snoddarna". Jag börjar med snoddarna, jag har gjort detta set förrut och då la jag upp maskor mellan snoddarna och stickade allt på en gång.
Denna gång gjorde jag snoddarna, la dom åt sidan, la upp och stickade runt (resårkanten) efter ca 4 varv plockade jag på snoddarna och stickade två maskor för att få fast snoddarna (tänk att det är så svårt att förklara hur man gjort).
Stickade så lång resårkant som jag ville ha, och sedan mönsterstickningen och avslutande efter beskrivningen. Gillar inte att maska av maskor som sen ska plockas upp.

På mönstret är det en bolerokofta som går precis under ärmarna, jag vill ha en riktig kofta så jag har bara förlängt den "del" som är mellan resåren och ärmarna och även förlänt avståndet på knapparna mot hur det står i beskrivningen.
Detta är den fjärde koftan jag gör i detta mönster, har förlängt alla på samma sätt. Först gjorde jag en vit som prinsessan och trollet använt. Det är en smidigt, töjbar kofta som passar länge.
sen har jag gjort två grafitgrå koftor och mössor och nu denna ljusblå.

En närbild av mönstret, det är ett lätt mönster.


Koftan och mössan!
Är jättenöjd med setet, det enda jag skulle vilja bli bättre på är att sy ihop mina alster.
Ofta har jag för bråttom, skulle vilja lära mig att låta det ta tid att montera och vara än mer noggrann med det.
1 kommentar:

EAJL sa...

Helt lekkert. Har link til mønsteret du har brukt?