torsdag 1 januari 2009

Virkade Converse skor!

Jag brukar ibland roa mig med att gå in på en blogg, och i den personens blogglista försöka hitta bloggar jag alldrig varit inne på förrut och titta mig runt lite så.
Hittade på
htp://virkverket.blogspot.com
och på hennes sda gick jag in på saker gjorda 2007 och där såg jag så söta virkade converse skor!
Och på kommentarerna till den röda skon fann jag en svensk beskrivning på skorna
Varför blev det en länk men inte förra? Är inte bra på data kan jag konstatera... .
Men i dom beskrivningarna förstod jag det som att det var mycket stolpar, och jag ville ha en babysko som var lite fastare, så jag ville ha fasta maskor.
Med inspiration från beskrivningarna så gjorde jag om och gjorde med fasta maskor,
första skon blev jag dock inte nöjd med. Den blev för stor och sladdrig, ful i formen, så denna sko har skrotats!

Gjorde om lite, och fick en som var mindre. Fastare i formen och jag tror den sitter bättre på en babyfot, mer kompakt i formen liksom.

Riktigt söta tycker jag dom blev!
Funderar på om jag ska ge dom till min mans bror som blir pappa runt 10 januari, tror jag. Jag har ingen kontakt med dom därför vet jag inte, det skiljer 10 år mellan min man och hans bror. Så när våra barn fyllde år och på släktträffar så har han oftast varit borta, repat med band, kompisar mm, oftats har vi fått höra stör inte ..... han har fullt upp ändå!
Trist när det blir så, varken mina barn eller jag känner makens bror och hans sambo så denna lilla kusin kommer vi nog inte ha så mycket att göra med.
Men till saken, vågar jag ge dom till makens bror?
Har liksom ingen aning om vad dom har för smak när det gäller kläder och saker till bebisen, annars hade det kanske varit kul att även skicka med nåt av alla babykläder jag sytt också.
Det vita som kan skymtas i skorna är hushållspapper som dom är fyllda med, för att man ska se formen bättre.


16 kommentarer:

Annika sa...

Vad fina dom blev! Angående din fråga, så virkar jag mina djur på fri hand. Jag håller på och jobbar på en mönsterbok, som jag hoppas få utgiven så småningom.

PS. Det blev inte en länk, därför att det saknas ett t i http.

Maria sa...

Jättefina skor!

Jag tycker absolut att du kan skicka dom som present! Nu när han själv får barn kanske han blir mer intresserad att hålla kontakt med släkten? Det brukar ju kunna bli så. Och att skicka en present från er är en bra idé, det kanske kan vara en öppning till ny kontakt? Du har ju inget att förlora på det.
mariashemmapyssel.blogg.se

Busmamman sa...

Åh vad söta!! *vill ha*

Busmamman sa...

Jippi! Mamma ska virka såna åt Vide :D
Vilket garn använde du??

Marika på Odlingspyssel sa...

Vilka fina, blir så imponerad av dig och din fin kläder :)

Syserine sa...

Roliga! Klart du ska skicka dom!

6-barns mamma sa...

Jag tog med skorna till Dalarna, vi träffade makens bror lite snabbt vid bilen när vi var på väg hem, jag gav honom skorna och dom blev båda glada (fick sms av sambon som inte var hemma vid det tillfället).

6-barns mamma sa...

Hej Busmamman!
Jag använde ett virkgarn som heter yasmine och virknål 2½. Kan maila mitt "mönster" som jag gjorde, men det är inte ett perfekt mönster men kanske funkar som stöd eller inspiration.

Busmamman sa...

Men åh vad snällt! DEt skulle jag verkligen uppskatta :D

LilleBo sa...

De var utrolig skjønne!

Helena sa...

Jag har en utmärkelse/award till dig om du vill ha den i min blogg.

knitted by Linnea sa...

Hej! Snygga skor, ska göra sådana någon gång när jag själv får barn så de matchar mina =) Jag har en liten undran; du har skrivit ett inlägg förut om pippitröja som du gör på rundsticka. Hur gör du vid armhålet? Jag håller på o ska börja göra en pippitröja nu och det är så jobbigt att sticka allt i olika stycken. skulle du kunna hjälpa mig med några tips??

6-barns mamma sa...

Hej! När jag stickar en tröja som egentligen har ett framstycke och ett bakstycke på rundsticka, då gör jag som så att jag räknar bort den räta maskan som är ibörjan av varvet och slutet (brukar alltid stå om man ska sticka första och sista maskan rät hela tiden). Lägger upp maskorna på rundsticka, stickar runt men gör en markering med en tråd i varje sida så jag vet var styckena är. Stickar tills jag får rätt längd och det är dags att avmaska för ärmhål, då brukar jag plocka upp en maska om man inte ska avmaska vid ärmhålet eller skippa att maska av en maska som sedan stickas rät resten av framstycket. Sedan stickar jag resten upptill på vanliga stickor, fram och tillbaka. Jag tycker om att göra så, då slipper jag två sidosömmar. Fråga mer om du inte förstår.

Sandra sa...

Vilka helt underbara skor. Om jag lär mig virka så måste ju mitt knytte få ett par såna.

chili sa...

Supersöta skor! Finns det en chans att man kan få lägga en beställning? Vad tar du för ett par skor?

Ulla sa...

Tjenare
Fann dina söta babyskor. Finns det en chans att du kan skicka mönstret till mej.
Ulla i Norsjö