lördag 27 mars 2010

Mössor, mössor, mössor i storleken 4-7 månader

Liten provar en av mössorna som jag stickat - lille sötisen!

Efter att jag stickat den rosa mössan, blev jag inspirerad till flera.
Eftersom overallen den ena är marinblå så såg jag framför mig denna randningen stickat i bomullsgarn, frågan var bara hur "toppen" av mössan skulle vara??!!
Slutade med att jag stickade 2 mössor, en rund topp och en kantig med toffsar så får jag se vilken jag använder.
Garnet hade jag hemma sedan länge, mandarin petit från Sandnes.
Mönstret hittade jag på själv.


Sen såg jag framför mig hur fint det skulle vara med en rödhjälmmössa! Garnet hadde jag ju så då var det snabbt stickat, tar kanske 2-3 kvällar beroende på hur mycket jag stickar.
Frågade sedan makens kusin om hon ville ha en mössa till hennes son som är precis jämngammal med Liten.
Hon ville ha en vit hjälm.
Så den vita hjälmen stickades i ett Karolina garn som är 100% acryl.Sedan började jag fundera på var jordgubbsmössan är som jag gjorde till Trollet som bebis, letade i bebisklädeskartongerna utan att hitta den - hittade den nu då jag storrensade!
Så då passade jag på att göra en jordgubbsmössa på än gång när jag ändå höll på, tycker dom är så fina så en sån "måste" ju Liten ha!
Tog sedan fram den blå mössan som jag gjorde då jag väntade Prisessan, gjorde både jordgubbsmössa och blåbärsmössa ifall hon skulle vara en kille och sedan har den blå mössan legat oanvänd.
Såg härligt ut med alla mössor!!!
Dock den vita hjälm mössan och blåbärsmössan bor numera hos makens kusin i Avesta, sen får vi se vilka som används till Liten!
Fort och snabbt går det att göra mössor, tycker jag .


6 kommentarer:

Syserine sa...

Oj vad du stickar! Du är snabb! Den med tofsarna var jättesöt!

TuvaLiten sa...

Ååh vad du är duktig! Jättefina allihopa men de randiga var ju bara helt underbara. Svärmor har stickat jordgubbs och blåbärs mössor till två av barnen när de var mindre, måste leta upp dem och se om de passar Tuvis och Sixten.

KroKKoFin sa...

Gud så mycket tid du måste ha. Urläckra mössor. Särskilt den "fyrkantiga". Synd att våren är på väg med stormsteg. Tror att det hade varit lite varmt här i Skåne med en stickad mössa just nu.

6-barns mamma sa...

Jag gillar också den med toffsarna har inte använt den än, dock. Mössorna är i bomullsgarn så dom kommer nog bli använda långt fram i vår.

Linda sa...

såå söt :) gillar också den mössan med tofsarna. de andra klassiska är också fina

Helena sa...

Jättefina mössor! och vilken söt liten mössmodell! :)