lördag 24 april 2010

En haklapp till......

När jag gjorde dom förra haklapparna så fick jag syn på det gröna garnet, kunde inte låta bli.... det blev ytterligare en haklapp!
Samma mönster som tidigare och samma ändringar,
garnet är restgarner som fanns hemma.


Haklapp i action, Liten sitter i en gammal stol som maken hade som liten och som jag klätt om - dock börjar det bli dags att klä om den igen då barnen verkligen använder stolen!

Dopklänningen virkar jag på än, fattas ca 15 cm på den nertill - SKA vara klar senast 7 maj!!!!
Sen har jag sytt, ska visa så fort jag lagt över bilderna på datan.
Men jag är nöjd, så jättenöjd, och Liten kommer bli fin även efter dopet - inga volanger och inget rysch pysch!!!


måndag 5 april 2010

Liten i matstolen

Nu har jag en bild på Liten i matstolen, är såååå nöjd med dynan jag sydde!
Nåt annat som gör mig glad är när jag kommer på mig själv med att använda dom kläderna som jag sytt själv, och att jag tycker om dom!
Byxorna på bilden sydde jag till Trollet då hon var liten - mönstret är från ottrobre kan leta reda på vilket nr om någon är nyfiken på modellen.
Är ju som sagt inte alltid man tycker om det man sytt, så att man använder det. Men nästan varje dag använder jag något till Liten som jag sytt själv, stickat/virkat används varje dag då vi går ut - det gör mig glad!

Ännu fler haklappar!!!


Har gjort några fler haklappar till Liten, hon är ju som sagt en kräktjej. Jag är dock lite dålig på att använda haklappar annat än när dom äter, så nu virkade jag några till haklappar för att se om jag använder haklappar mer om jag kan matcha färgerna lite!!!!
Larvigt - jag vet!
Mönstret är det samma som jag använt mig av tidigare, dock lite omgjort på nederdelen - jag ökar bara på 1 maska i ytterkanten, och med en annan uddkant runt haklappen.
Garnet är bomullsgarn som jag hade hemma i st 8/4 bland annat Yasmin.
Får väl återkomma och berätta om jag blivit bättre på att använda haklappar!!

lördag 3 april 2010

Tävling!

Krokofin har en tävling:
Givetvis är jag med och tävlar!!!

Liten har fått ny barnstol + dyna!

Jag köpte en ny barnstol till Liten och ville även ha en dyna till som jag skulle sy själv, hade tänkt på rosarutig bäckebölja som jag tycker är så söt!
Men så låg nalletyget precis brevid, och direkt så tänkte jag på hur bra det skulle passa som dyna - sött, neutralt och passa till stolen!
Det fick bli nalletyget helt enkelt!
Tog fram skulgummi ca 2 cm tjock, jag vill ha en stadig dyna inget som hasar ihop ett bara lite användande. Satte skummgummit i stolen och klippte efter stolen, sittdynan måttade jag lite.

Gjorde en urholkning för pinnen fram och för selen,
dom är inte exakt raka men blir bra när jag syr - tänkte jag.

Kolla vad fint, är jättenöjd, både med urholkningen för pinnen och hålen till selen.


Är såååå supernöjd, en stadig dyna, som inte faller ihop och som skyddar Liten huvud från att slå i ryggstödskanten om hon skulle kasta huvudet bakåt, inget hon gör än dock.
Ska fixa en bild sen på när hon sitter i stolen, hon får bara sitta kortare stunder än för helt stadig är hon inte än. Har bilder i kameran på när hon sitter i den.
Jag är jättenöjd med denna, och det som är bra med att den inte är rosa är att jag sen kan spara den till eventuella barnbarn.
Tyget är köpt på stoff och stil för ca 5-6 år sedan, och är samma tyg som jag klädde vaggan med och sydde lakan i. Jag har även klätt om babysittern i detta tyg, flyttade med baby-björn märket då så dom flesta tror att den är köpt med det tyget! Ler..