lördag 3 april 2010

Liten har fått ny barnstol + dyna!

Jag köpte en ny barnstol till Liten och ville även ha en dyna till som jag skulle sy själv, hade tänkt på rosarutig bäckebölja som jag tycker är så söt!
Men så låg nalletyget precis brevid, och direkt så tänkte jag på hur bra det skulle passa som dyna - sött, neutralt och passa till stolen!
Det fick bli nalletyget helt enkelt!
Tog fram skulgummi ca 2 cm tjock, jag vill ha en stadig dyna inget som hasar ihop ett bara lite användande. Satte skummgummit i stolen och klippte efter stolen, sittdynan måttade jag lite.

Gjorde en urholkning för pinnen fram och för selen,
dom är inte exakt raka men blir bra när jag syr - tänkte jag.

Kolla vad fint, är jättenöjd, både med urholkningen för pinnen och hålen till selen.


Är såååå supernöjd, en stadig dyna, som inte faller ihop och som skyddar Liten huvud från att slå i ryggstödskanten om hon skulle kasta huvudet bakåt, inget hon gör än dock.
Ska fixa en bild sen på när hon sitter i stolen, hon får bara sitta kortare stunder än för helt stadig är hon inte än. Har bilder i kameran på när hon sitter i den.
Jag är jättenöjd med denna, och det som är bra med att den inte är rosa är att jag sen kan spara den till eventuella barnbarn.
Tyget är köpt på stoff och stil för ca 5-6 år sedan, och är samma tyg som jag klädde vaggan med och sydde lakan i. Jag har även klätt om babysittern i detta tyg, flyttade med baby-björn märket då så dom flesta tror att den är köpt med det tyget! Ler..
3 kommentarer:

Vendeltid sa...

Vad fint det blev! Tyget passade ju jättebra till färgen på stolen och dynan ser mjuk och skön ut för Liten!

GLAD PÅSK!

6-barns mamma sa...

Ja det var det som gjorde att jag tillsist valde detta tyget, det passade så bra till stolen! Blev en riktigt mjuk skön, stadig dyna.

KroKKoFin sa...

Vilken bra idé att klippa dynan efter stolen som mall. Ungefär så gjorde jag när jag klädde om vår vagn. Alla idéer är bra utom de dåliga. Och resultatet blev superbra.