torsdag 1 september 2011

Babydockkläder passande dockor 36-42 cm

När S och K leker med dockor vill S helst ha dom kläderna som är mest lika babykläder! Har funderat ett tag, men nu gjorde jag slag i saken och ritade lite dockkläder som ser ut som babykläder!

Först ut blev detta set som M fick till sin docka.


En body i muddväv från stoff&stil, blev jättenöjd med både modell och storlek och satte på ett litet märke bara för att det såg fint ut!


Byxorna blev jag inte helt nöjd med, tyckte dom blev lite små i förhållande till bodyn - så det mönstret har jag justerat!Sen blev det ett set med body, midjebyxa och pyamas/overall!


Overallen blev jättefin, har röda fötter och muddar!
Sydd av en oanvänd t-shirt som S inte ville ha, men jag tyckte tyget passade så fint till detta och det röda är muddväv från Stoff&stil.


Bodyn blev ju så söt med dom rosa kanterna!


Och ett par rosa muddbyxor till det, tyget är från Stoff&stil.


Sen blev det ett uggleset, blev ju så sött!!!


En ugglebody, var så roligt att sy dom! För att förenkla så sicksackade jag kanterna istället för att använda tvillingnålen, gick snabbt o enkelt occh såg helt okay ut!


Och en sparkbyxa till det!
Blev jättenöjd över kläderna liksom dockmammorna blev, och glad över att jag lyckades så bra med mina mönster som jag gjorde själv!
Tyget till ugglesetet kom från Stoff&stil, det bruna och uggeltyget från Jofotex6 kommentarer:

Syserine sa...

För en kollektion! Superfint! Ska bli kul med byte!

YoKo - Liten Anna sa...

vad mkt söta och fina saker du gör, underbart att se en mamma som inte förlorar sitt kreativa liv! Jag har själv varit lite ledsen för att folk tror att jag är en usel mamma som sitter och virkar när lillan leker och inte deltar helt och fullt i leken...men jag tror minsann att barnen leker bäst om de ibland får leka sjäva och ibland med ngn vuxen. Hur löser du det hela?

6-barns mamma sa...

Ser också fram emot byte Syserine!

YoKo-Liten Anna, jag tycker inte du ska känna dig som en dålig mamma för att du virkar när dottern leker!!!

Är väl superbra att hon kan leka själv, och du ändå finns där brevid och får lite utlopp för eget kreativt arbete som säkert gör att du mår bra och därför blir än ännu bättre mamma!

Jag har haft med mig min virkning ut, och stått och virkat med garnet hängandes i en liten påse på min arm medans barnen lekt i sandlåda eller cycklat omkring mig. Vill dom något så givetvis hjälper jag dom o svarar dom, även inne kan jag på dagarna "stjäla" mig lite egen tid när barnen sover middag, tar en vilopaus eller är helt inne i sina egna leker!
Annars är det nog mest på kvällarna som jag får min egen tid för att sy, sticka eller virka. Tyvärr eller kanske inte.... är jag beroende av det för att må bra, så därför behöver jag faktiskt min egen stund på kvällen - annars blir jag sur o vresig, också mår jag bättre direkt då jag får göra mitt igen!!!
Det rolga var dock när jag var hos min fotterapeut (jag myser verkligen då-min totala egen stund), läste jag i en hälsotidning att bland annat stickning var avstressande och avkopplande!!! Kanske därför det är så viktigt för mig?

Jag har sju barn och jag tror att man gynnar barnen och deras fantasi bäst, om dom får leka själva ibland och föräldren bara finns där i närheten som en trygghet görandes sina saker.

Blev visst lite långt detta!

Humlan sa...

Vilka underbara dockkläder du syr. Jag sydde också rätt mycket när mina barn var små. Nu används symaskinen bara till att sy upp byxor eller laga något. Vilka fina tyger du hittat.

Sara sa...

Vilka söta dockkläder! Jag är en 4-barnsmamma, som också syr och handarbetar som min hobby, visst är det viktigt att få göra något eget och kreativt för att orka med vardagen!

StickochVirka sa...

Vilka fina Dockkläder - har ett barnbarn med liten docka ca 36 cm, är det möjligt att köpa mönster av dig?