onsdag 24 augusti 2011

Madicken dockklänningar!

Tyckte att m behövde lite egna dockkläder, tänkte börja med en klänning!

Ritade mönster, klippte o sydde. Blev en enkel klänning, förkläde, undebyxor o mössa. Sydd i bäckenbölja, lakansväv och lite brodyrband.


Blev så nöjd med resultatet!M´s docka blev så fin i klänningen, och jag nöjd för nu var det klart!

Trodde jag ja, K tyckte ju klänningen var så fin, och kom med den förklaringen till varför hennes docka behövde en ny klänning och bara ville ha rosa kläder osv! Det lät så gulligt, så jag lät mig övertalas o K fick klänningen!

Men mössan och underbyxan, dom skulle hon absolut inte ha..... .


Då sydde jag först en ny Madicken klänning till M´s docka, denna blev grön, och underbyxor och dessa fick M behålla!
Tyckte den blev fin, ser lite mer gammeldags ut!Mössan och undebyxan från det rosa setet, fullbordades med en enkel rosa klänning som jag sydde små veck på upptill - enkelt och sött!

Och tillsist fick M 2 nya klänningsset till sin docka och alla blev nöjda!Blev fin med denna klänning också! Lite enklare och mer vardagsklänning kanske?Kläderna är sydda av tyg som jag haft hemma en tid, dels tyg jag fått och dels sånt jag köpt tidigare från Stoff&stil

Klädstorleken är sydd så den passar Baby Born dockor, alla mina tjejer har fått en riktig Baby Born docka runt 2-3 års ålder.

Mönstren har jag gjort själv.


3 kommentarer:

Syserine sa...

Så himla fint! Stora tjejen läker så mycket med dockor här nu, men jag kommer inte riktigt till skott att sy dockkläder..

Ikuinen vauvakuume sa...

Jättevackra!

6-barns mamma sa...

Tack! Jag hade också svårt tidigare med att sy dockkläder, men numera så går det mycke bättre!