fredag 31 maj 2013

Nu är tröjan till M helt klar st.4-5 år

Nu är tröjan till M helt klar!

Blev så nöjd med den, blev jättefin på och tjejernas tröjor matchar så fint ihop. S fick grå/lila färg, K fick rosa och M mer lila/rosa. Det enda jag är lite missnöjd med är att garnet blivit sämre i kvaliten, stickade tröjor till dom äldsta i Karisma från drops för ca 17-15 år sedan. Blev jättefina tröjor som M använder än idag, och det känns verkligen kvalite i dom. Dom är lika fina idag som när jag stickade dom och då är dom ändå maskintvättade flera gånger.

Dom jag gjort nu känns mer tunna o sladdriga liksom, verkar bli mer noppiga - trist!
Jag tycker om när dom blir så där tjocka, stadiga, rejäla o varma och man verkligen känner att dom här kommer hålla länge!

Finns det någon som kan rekomendera ett sånt ullgarn, som även går att maskintvätta?

Blir överraskad om dessa tröjor kommer att hålla o kunna ärvas av eventuella barnbarn, så som dom jag stickat till mina äldsta barn gjort.
Hörde nån säga nåt om på en facebook sida, nåt om att dom ändrat stickrekomendationen. Typ att rekomenderade dom stickor 3 el 3,5 då, så är det ändrat till stickor 4 eller 4,5 nu? Vet inte om det stämmer, för att plaggen ska bli mjukare och luftigare. Jag har garn till en grön tröja också, tänkte sticka en i grönt till M först men ändrade mig och köpte nytt garn till henne. Kanske borde testa att sticka den gröna på tunnare stickor, gör ju inget vilken storlek det blir då det får bli en present tröja! :)

Annars så blev tröjorna så fina och jag tycker om dom!

Stickad i karisma från drops.
Mönstret finns att hämta gratis från drops hemsida.






4 kommentarer:

Fanzan kläder sa...

Gud vad duktig du är att sticka. Dina barn har verkligen en mamma att vara stolt över!! kramar jenny

Jenny sa...

Så otroligt fina!!! :)

6-barns mamma sa...

Tack så jättemycket för komplimanger!

Roni sa...

Fantastiska saker!
Jag kommer att besöka din blogg oftare:)
Kram:)