fredag 27 februari 2009

Haklappar, virkade

När jag var liten hade min mamma detta mönster, jag tyckte alltid att haklapparna såg så glada och fina ut så när jag flyttade fick jag det med mig.
Dock kunde jag inte läsa virkmönster då men...

..efter några år så provade jag och virka efter bilden, dvs jag tittade på bilden och försökte göra lika.

Hmmm, nu kan jag läsa virkmönster och fick för mig att jag skulle prova att virka efter beskrivningen av restgarner som jag har hemma.
Det blev visst lite skillnad i storleken!
Men jag var nöjd även med den vita, har använt den till mina barn.Sen när man gör av restgarner vet man ju alldrig exakt hur mycket garn man har, så ibland blir det ju att man chansar lite.... och då blir det ibland så att det inte räcker helt.
Kändes lite retligt att få köpa ett nytt nystan, men köpte även ett till vitt nystan så det kan bli några fler haklappar.Så här ser haklappen ut i närbild.

Här är dom jag gjort hittills, håller på med en just nu i orage/vitt i samma stil som den mintgröna/vita. Hämtade lite inspiration från bilden på mönstret, den gul/vita haklappen är inte virkad i vitt utan i oblekt garn. Därför är den mer gul i färgen, såg inte det själv först. Lite pinsamt kanske, virkade den gul/vita och tyckte den var så fin. Tog fram mer vitt restgarn för att göra en till och såg hur "smutsigt" det vita var på den gul/vita, undrade hur det kunde bli så smutsigt.... . Tvättade sen haklappen först en gång i vanligt vittvättmedel blev inte vitt. Hmmm tvättade en gång till med vittvättmedel och vanich, blev inte bra men kom på kan det vara oblekt garn som är kvar efter dom ranidga pippi-tröjorna jag gjort?! Det var det, så enkelt var det. Så kan det bli ibland, man tar fram garn på kvällen när man är trött och ser inte exakt vad man tar. Men jag tycker det oblekta garnet passade med det gula, blev lite gammeldags känsla över det.
Dom är virkade i Tilda från Svarta Fåret, av restgarner jag haft hemma.
Tycker det är sund att jag inte har nån liten, dom är roliga att virka, går fort och dom blir fina enligt min smak.

5 kommentarer:

TuvaLiten sa...

Verkligen jättefina haklappar! Nästan så man blir sugen på en endaste liten bebis till ;-)

6-barns mamma sa...

Mmm känner suget komma när man ser hur fina dom är, dock är jag för gammal nu. Skulle jag få en till nu skulle nog svärmor skrika rätt ut! "ler"
Funderar dock på om man skulle kunna sälja dom, och vad man skulle kunna ta för dom? Vad tror du? Dessa har jag gjort av restgarner, 2 nystan räcker kanske till 2-3 stycken. Jag virkar dom på 2 kvällar, utan att stressa. Skulle nog klarat på en kväll, om man virka på lite.

TuvaLiten sa...

Ja skulle det mot förmodan bli en femma här skulle antagligen svärmor få en hjärtattack;)
Tror helt klart att du skulle kunna sälja dina fina haklappar, men det är så svårt att sätta ett pris. Tycker själv att det är jobbigt att sälja mina alster till folk jag känner, vill liksom inte ta för mycket betalt, samtidigt som jag ju vill ha "lön" för arbetet man lägger ner. Brukar därför testa att sälja på tradera först, så har jag ett hum om vad folk är villiga att betala;-)

terelov sa...

hej,jag försöker att hitta mönstret till haklapp,menlikas inte.
skulle nágon kunna hjälpa mig?,váldigt tacksam

Medina Cerić sa...

Hej!
Jag också försöker hitta denna mönster men lyckades inte. Vet du kanske vad tidningen heter kanske hittar jag på biblioteket, här i Malmö?
Hälsningar!

Medina