måndag 18 maj 2009

Snuttefiltar

Flera av mina barn har använt snuttar av olika slag, bara en av prisarna som inget hade.
Prinsessan och Trollet har fastnat mycket för ettiketter och favoriten för dom är hm´s långa ettiketter, när jag har sett alla som finns att köpa så har jag varit sugen på att prova att sy en egen "snutte".
När jag hade trikån till aptröjorna framme passa jag även på att snabbt klippa ut 2 snuttar ca storlek 25*25.
Jag har samlat på mig lappar att ha till detta projekt, dom ligger i en liten plåtlåda i bra förvar för nu hittade jag dom inte.
Men i Prinsessans nya trosor från hm fanns en massa lappar, sparade en och klippte bort resten på några av hennes trosor.
Sen tog jag sidenband jag köpt på stoff o stil och satte dit för att få lite färg, men ändå neutralt.
Dom är inte exakt lika då jag bara sydde på en höft och inte mätte så noga, men jag blev nöjd ändå.
Dom är sydda av dubbeltrikå, satte lapparna emellan sydde ihop och vände på snutten så lapparna kom ut, sydde sen en kant runt snutten.

2 kommentarer:

Eva S sa...

när mina barn var små bäddade jag,sommartid, med lakan och filt i vagnen.Vet inte om man gör det nu för tiden. Eftersom alla mina barn haft lust att småkräkas efter maten hade jag extra örngott som var lätta att byta. Två stycken var vita med bruna blommor på. Dom valde mitt tredje barn till snuttis. Jag råkade tappa ett på golvet när jag bar ett stort fång ren tvätt. Han låg där och ålade genast fram och gona sig med det.
Ingenting annat dög.
Må gott och ta det lugnt.

6-barns mamma sa...

När min äldsta "skrutthönan" var liten hade hon en filt hon gosa med, när jag tvättade stod jag och strök den torr medan hon stod nedaför och gosade med filten samtidigt!
Då lärde jag mig, minst två snuttar ska man ha så man kan tvätta den ena!