söndag 17 maj 2009

Vår fina rabatt!

När vi flyttade till vårt hus för 2½ år sedan, fanns här inga rabatter!
I vårt gamla hus hade vi flera rabatter, bland annat en lång rabatt på framsidan och en ganska stor på baksidan som jag tyckte mycket om.
När vi skulle flytta så grävde jag upp blommor som jag ville ha med, innan vi hade visning i vårt gamla hus. Jag grävde upp sånt som betydde lite extra för mig/oss tex. några blommor som vi fått som skott från makens mormors hus, det huset är byggt av makens morfar och svärmor är uppvuxen där.
Det är roligt att se hur bra allt tagit sig!
Först tillbringade växterna som jag grävde upp en vinter i 2 stycken plastlådor i vår källare,
nu har dom suttit ute i 2 år.
Känner mig riktigt nöjd med rabatten, den är placerad utanför entre dörren lite oval i formen.
Det låg 2 stycken betongklumpar där när vi flyttade hit och en stor sten, jag lät dom sakerna vara kvar. Grävde ner dom lite bara, och förra sommaren så la jag på en cementkant runt ena betongklumpen och gjorde plats för ett vattenbad på den andra+ en liten plats att ha växter på.
Sen när vi grävde i ett anna land fick jag för mig att rötter vi grävde upp kunde tillhöra en pion, gissa om jag blev glad nu då jag fann att det är pion och även är en blomknopp på den!!!

Dessa blommor kommer jag inte ihåg vad dom heter, äldsta dottern och jag planterade dom i en kruka för flera år sedan. Meningen var att vi skulle plantera ut dom där vi bodde förrut, men det blev alldrig av. Dom stod där i sin kruka i ett par år, när vi flyttade fick dom följa med sen när jag gjorde landet och behövde blommor så fick dom äntligen komma ut.
I krukan var dom långa blad som satt trångt, så fort dom kom ut blommade dom upp och blev stora med masssor av blad och mycket blommor.
Det bästa är också att dom är fleråriga, och dom lyser verkligen upp i landet.


2 kommentarer:

Lilla NovaK sa...

Så fint du har det i din trädgård! Du är hjärtligt välkommen hem till mig och göra fint, men hoppet är nog snart ute för den... blir till att så gräs överallt! =)

Eva S sa...

Fin rabatt du har. Tycker nog det ser ut som vivor av något slag.
Må gott